Nem foglalhatják roncsautók közterületeinket!

Több mint 200 roncsautót kellett eddig elszállítani a II. kerület területéről. Ezeknek az autóknak a tulajdonosai szándékosan hagyják közterületen a lepukkant autóikat, igyekezve eltüntetni róla minden azonosítót.

Örsi Gergely a kerületünk polgármestere Facebook bejegyzésében hívta fel a figyelmet, hogy ezek az autók az amúgy is nehézkes parkolásban is sok gondot okoznak.

2020 óta több mint 200 roncsautót szállítottunk el közterületeinkről. Vagyis ennyi parkolóhelyet szabadítottunk fel, miután olyan járművek foglalták, melyek nem vehetnek részt a közlekedésben.

A közterületi parkoló és várakozóhelyek száma mindenütt véges, ezért is bosszantó, amikor meglévő parkolókat foglalnak olyan járművek, melyek sem ránézésre, sem a szabályok szerint nem vehetnék részt a közlekedésben vagy azért mert lejárt a műszaki vizsgájuk, vagy azért mert olyan sérülésük van, ami azt eleve eleve kizárja.

A szabályozás szerint az ilyen üzemképtelen autókat főútvonalon tilos tárolni, mellékútvonalon pedig közterület-használati engedély nélkül legfeljebb 10 napig szabad tárolni, azt követően városrendészeink elszállítják.

Mióta elérhető a Buda app, rengetegen küldenek bejelentést régóta mozdulatlan, sőt esetenként rendszám nélküli járművekről. Kollégáink minden esetben ellenőrzik ezeket az autókat, és ha kiderül, hogy tényleg nem parkolhatnak közterületen, elkezdik szervezni az elszállítást.

Köszönjük, hogy használják a Buda appot! Továbbra is várjuk észrevételeiket, legyen szó elhagyott roncs autóról, kátyúról vagy zöldterületi problémáról!

Őrsi Gergely

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük