Örsi kilép az MSZP-ből?

A II. kerület MSZP-s polgármesterét nem nagyon támadták, tevékenységével még öt éve nem őt választó kerületiek is meg voltak, vannak elégedve.

Eddig az MSZP táborában politizáló polgármester minden figyelmét a kerületre fordította és nem áll szándékában másként cselekedni továbbra sem. Az MSZP-t viszont ott hagyja.

Gyakran remélik politikusok, hogy majd önkormányzati szintről nagy kaliberű országos politikusokká növik ki magukat, de a rendszerváltás óta erre nem sok példát láttunk. Az önkormányzati politizálás más gondolkodásmódot, más feladatmegoldási képességet igényel

–mondta a polgármester a 24.hu-nak.

Úgy gondolja a pártpolitika nem fér bele az önkormányzati tevékenységbe, ezért szándéka a kilépés, de nem akar belépni más formációba.

Őrsi Gergely a szavazatok 69,72 százalékát begyűjtve hatalmas fölénnyel nyerte meg a II. kerületi polgármester-választást. Nála nagyobb aránnyal csak a XIII. kerület baloldali polgármestere, Tóth József győzött a fővárosban. Az újraválasztott MSZP-s polgármesterre fideszes szavazatok is érkezhettek, noha volt kormánypárti ellenfele Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó személyében. Őrsi azt mondja, valószínűleg rövidesen kilép az MSZP-ből, más pártba pedig nem lépne be:

„Egyszerűen tényleg nem hiszem, hogy önkormányzati szinten pártpolitikának van helye és van értelme.”

Interjú látványpolitizálásról, főpolgármester-választásról és persze Budáról.


Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük